keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Päivä 04 | Curtis Springs - Uluru - Olgas - Curtis Springs


 Alla ryhmä Uluru taustanaan. Planeettamme kuuluisin kivi, joka myös Aboriginaalien (Australian alkuperäisväestön) pyhä kivi. Yllä majapaikkamme Wilhelmiina ajaa takaa Jukkaa… Hannu tarkkailee tilannetta. Wilhelmiina juoksee helposti 40km/h.

Enemmistön mielipiteellä aamiainen kasilta ja lähtö ysiltä. Lyndee, Curtis Springsin emäntä ja päällikkö kertoo aamiaisella Curtis Springsin historian pääpiirteittään. Lyndeen miehen Asleyn isoisä perusti tilan 1956. Ensimmäisenä vuonna kävi 6 ihmistä. Seuraavana 12 ja siitä sitten pikku hiljaa. Majoituspalvelu tilalla kuitenkin ns. sivubusiness. Pääraha tulee karjasta, jota 40x100km tilalla tällä hetkellä 4000 päätä. Keski-Australian tiloilla hehtaari on paikallisille jotakin samaa kuin kukkapenkki.

Teuvo, Pekka ja Hannu Ulurun vesiputouksen luona. Pyhää vettä putouksesta tosin ei tule kuin kerran tai kaksi vuodessa… ja välillä saattaa olla vuosia että ei kertaakaan.


Kukkapenkeistä riippumatta suunnistamme aamiaiselta Ulurulle, Aboriginaalien pyhälle kivelle. Vähän yllätykseksenikin koko ryhmä on lähdössä patikkaretkelle kiven planeettamme kuuluisimman kiven ympäri. Reilu 10km taittuu 2,5 tunnissa ja osoitteeksi Kata Tjuta, Isot Päät, jotka aboriginaalien uskomuksen mukaan ovat jumalten paikalle tuomia. Ja vaikka Kata Tjuta ei kuuluisuudessa Ulurun kanssa kilpailekkaan, niin omasta mielestäni se on Ulurua vaikuttavampi. Ja molemmista saisi upeat hiihtokeskukset, jos ne kattaisi dubailaiseen tyylin… ostoskeskus aavikolle ja sen oheen keinolumihiihtokeskus. Aika moni suomalainenkin on jo Dubai Skin kokenut… :]

 Yllä MC Executors Uluru taustanaan. Alla Executors Kata Tjuta (Olgas) taustanaan.

---

Yllä Leevii, tai kuten paikalliset sanovat Liiwai, vie Australian aamussa Electraa kohti Ulurua. Alla Hannu vie FatBoyta samaan paikkaan. Hannu ajaa takaisin Sydneyhyn samaa pyörää, jonka itse ajoin Alice Springsiin… ja siinä on paremmat soundit kuin Deucessa… :]








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti