tiistai 28. helmikuuta 2012

Päivä 18 | Sydney


Sade työnsi päätäjäispäivällisemme avaralta terassilta tiivistunnalmaisiin sisätiloihin... mutta ei ei tuo tunnelmaa haitannut. Ehkä päinvastoin jos johonkin suuntaan.


Viimeiset pyörien starttaukset kello puoli kymmenen. Ja yes ajettuani 12000km HD'llä viimeisen kuuden viikon aikana, olen täysin vakuuttunut, että en suostuisi maksamaan rahaa harrikasta… en ainakaan vielä tässä iässä. Mutta myönnetään, joka aamu Deucestä saa mukavat aamufiilarit kun sen laittaa käyntiin. Avarista putkista lähtee mukava luolamiesmäinen jytinä ja tyhjäkäynnillä se kuulostaa isoisäni vanhalta kalastuveneeltä, joka saa aina pienen hymyn väreen käymään kasvoilla. Niin nytkin.
Päivän ensimmäinen pätkä on 7,8km. Rocketin vaihdepoljin irtoaa ensimmäisellä kilometrillä vilkkaassa risteyksessä ja kytkinnesteet valuvat kadulle. Teuvo kerää irto-osat ja laittaa käsin kakkosen päälle. Sillä mennään ensimmäiseen vuokraamoon jonne Rocketin lisäksi jää Leevin Swift Back ja molemmat GS't.


Petri Nuutila, yksi Syndeyn kaduilla nopeasti vakituiseen etenevistä suomalaisista. Alla pyörän vuokraajamme Sharonin oma ajokki huoltopukilla... Indian vuodelta 1956!


Toinen vuokraamo vaatii vähän reilu parikymmentä kilometriä lisää ajoa ja päädymme Toolgenyeen tai johonkin sen kaltaiseen esikaupunkiin, josta ajamme junalla takaisin kekustaan. Takaisin hotellilla kulttuurikärpäsiä ei löydy. Kuka on menossa mihinkin kauppaan. Olen huono ryhmäshoppailija äijäporukassa ja jään hotellille MacBookini seuraksi. Sähköpostilaatikossa riittää tekemistä matkan päällä. 
Sami, PeterPanBiken Sami tulee illansuussa ystävänsä Mohanin kanssa Sydneyhyn Uuden-Seelannin Kiwi -matkaltamme. Suntaamme HardRockCafeehen vaihtamaan matkakokemuksia, jotka molemmilla hyvät ellei erinomaiset jälkitunnelmat.


Kyllä kyllä, katse nousi tänään helposti taivaalle lentokoneen näkyessä vuokraamon kulmilla. Vaikka matkalla aina mukava olla, niin puolitoista kuukautta saa kotiinpaluun tuntumaan hienolta jutulta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti