perjantai 17. helmikuuta 2012

Päivä 12 | Viktor Harbour - Port Fairy


 Papukaijat ovat Australiassa valkoisia ja joutsenet mustia. Tosin papukaijat monen muunkin värisiä... ja jos ihan tarkkoja ollaan niin missään muussa maassa on ole nähnyt yhtä paljon erivärisiä ja kokoisia papukaijoja kuin Australiassa.

Aamiainen puoli yhdeksän ja koneet käyvät puoli kymmenen. Viktor Harbour on hauskan näköinen vanha kaupunki ja keskusta kompaktin kokoinen. Niin kompaktin, että sen näkee kokonaan kun pyörähtää 360 astetta keskusristeyksessä.
Tänään enimmäkseen siirtymätaival 600km idemmäksi. Matkalla ei suuria ihmeellisyyksiä jos lukuisia pieniä suolajärviä ei lasketa. Loppuosassa päivää maisema alkaa muistuttamaan suomalaista mäntykängasta. Tulemme Australian mäntyjen kasvatusalueelle. Ensimmäisen ajotunnin jälkeen tulemme kuitenkin lossirantaan, edestämme löytyy perinnelossi vähän niin kuin Turun saaristossa. Eli päivän kruunaa jokiristeily… ;)

 Alexandria -joen risteilyaluksemme.

Australian ehkä kiusallisin puoli on sama mikä Pohjois-Amerikassa. Kaikki menee erityisesti pikkukaupungeissa kiinni jos ei kahdeksalta niin viimeistään yhdeksältä ja kymmeneltä kaduilla kulkevat enää alkuperäisasukkaiden hailakat haamut jos nekään. Olemme tänään hotellilla heti kahdeksan jälkeen. Omistaja soittaa kaupungin ainoaan vielä avoinna olevaan ravintolaan. Ja yes. Meille luvataan tehdä päivällistä, mutta ravintolaan on tultava heti. Eli tavarat huoneiden ovista sisään ja syömään :]

 Tämä (yllä) alkaa lähentelemään jos tosimotorismia. Päivä ajetaan ja tauoilla katsotaan keskittyneesti (jos ei puuhata ipadeilla) Hannun kuvaamia ajovideoita! Alla Australian kasvatumetsää. Mänty se on in täälläkin vaikka eycalyptuskin kasvaisi hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti