keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Päivä 17 | Canberra - Sydney


 Parlamenttitalon edessä Canberrassa... polkupyöräpoliisi oli paikalla ennen kuin ennätin kameran kanssa toiselle puolelle katua. Alla tulossa parlamentitalolta. Seppo Rocketilla letkan kärjessä.

Paistaa. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta pääkaupungin aamuun. Se tietää kuivaa ajovarustusta tunnin ja parin jälkeen. Hotellilta menee reilusti alle tunti parlamenttitalolle… noin 55 minuuttia alle. Rykäisemme pyörät riviin parlamenttitalon eteen. Minuuttiakaan ei kulu, ennen kuin näen poliisipolkupyörän lähestyvän pääoven suunnalta. Poliisi on kuitenkin mallia inhimillinen ja antaa meidän kuvata pari minuuttia pyörien parkkeerauksen kannalta laittomassa paikassa.
Sisälle parlamenttiin menemme seuraavalla kerralla, sen pihalta suuntaamme pienille maalaisteille. Canberra reilusti Helsinkiä pienempi ja maalaisidylliä löytyy heti keskustan ulkopuolelta. Koko Canberra on olevassa vain koska Melbournessa ja Sydneyssä ei aikanaan päästy sopuun kumpi olisi parempi pääkaupunki.

 Jos Uluru on maan kuuluisin kivi niin tämä on maan kuuluisin kivitalo... no kivirakennus ainakin. Ja tämän matkan ajot alkavat olla kovastikkin lähellä loppua. Alla RockettiRaketti -mies Seppo. Rocket toiminut ongelmitta Alice Springsiin ja takaisin... mutta huomenna sekin alkaa vähän piiputtamaan.

Viimeiset 172km puhallamme Sydneyhyn konetietä. Meillä oli kiire hotelliin, jotta ehdimme ilta-ajelulle paikallisen kerhon kanssa. Suomalaisen paikallisen ilmoitettua että ei ehdikään mukaan innostus hiipuu, mutta kiirehdimme Sydneyhyn silti.
Sapiskaa tulee ilmeisesti jälkijunassa kun ajamme muutamankin ns. e-tag tienpätkän ilman e-tagejä, elektronisesti luettavia tietullitunnuksia. Mm. Sydheyn Harbour Bridge kuuluu tägiteihin. E-tägeistä riippumatta saamme pyörät parkattua niin lähelle oopperataloa kuin mahdollista. Taas laittomaan paikkaan, mutta taas poliisin luvan kanssa saamme ottaa kuvan jos toisenkin.

 Citycruisingilla Sydneyssä... yllä menossa maan kuuluisimmalle sillalle Harbour Bridgelle tai henkarille kuten paikalliset sanovat. Alla ydinkeskustan ihmeitä bongaamassa.

Pienen city-cruisingin jälkeen värikkäälle Kings Crossin alueelle jossa Sydneyn tukikohtamme. Päättäjäipäivälliselle emme lähde merta edemmäksi kalaan vaan syömme hotellimme mainiossa ravintolassa ja melkein terassilla. Sade tulee samaan aikaan kuplajuomien kanssa.
Pyöriä emme onnistuneet tänään palauttamaan vaikka vähän yritystä olikin, mutta pääsemmepä sitten aamuajelulle!

 Yllä Tomppa muikeana Canberrassa... alla Sydneyn kotikatumme Kings Crossissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti