torstai 9. helmikuuta 2012

Päivä 05 | Curtis Springs - Coober Pedy


 Tälläinen peli ja sen kuski löytyi aamulla hotellin pihasta. Saksalainen Helmut on tuonnut maahan oman pyöränsä ja risteilee sillä ympäriinsä kolme kuukautta. Alla Wilhelmiina saattelee Hannua matkaan.


Aamu on jälleen kerran kuin morsian… täälläpäin maailmaa se näyttää aina olevan. Ensimmäisen taukopaikan kassalla odottaa yllätys. Keneltä on jäänyt luottokortti Curtis Springsiin?, avulis kassaihminen kysyy. Arvaan kyllä lompakkoon katsomattakin keneltä luottokortti on jäänyt. Kahvi jää kassalle. Soitan Curtis Springsiin, jossa isäntä hyppää autoon ja kohtaamme jokseenkin tasan 50km myöhemmin.
Reitti on tänään helppo. Jos minun luottokortti-zikzakkiani ei huomioida, niin hotellilta 170km oikealla ja sitten 480km vasemmalle ja Coober Pedy on siinä. Matkalla paljon meditatiivista suoraa, kaksi liskoa, kolme hevosta, yksi lehmä, kaksi kotkaa ja kuusi rakennusta. Sellainen on Keski-Australia… ja silti sitä on jotenkin kiehtova halkoa.
Coober Pedyssä Leevin Electran moottori alkaa ääntelemään… itseasiassa vähän ennen, mutta kulkee hotellille saakka. Hotellilla esittelen kolisevaa ääntä puhelimitse pyörän omistajalle. Ajokielto tulee voimaa heti. Löytyykö korjaajaa Coober Pedystä selviää aamulla. Jos ei niin Electra kyyditettävä Adelaideen… mutta yes, selviää aamulla. 
Päivä päättyy kreikkalaisen bistron lihavartaisiin… Coober Pedyn 3500 asukkaasta yli 300 on kreikkalaisia! Toinen suuri ryhmä ovat kroatialaiset. Kukaan sumalainen ei ilmeisesti ole koskaan löytänyt täältä suurta opaalia… :]


 Australian keskellä kasvaa kenkäpuu… ja sen vieressä voi Raimon tapaan kuivaharjoitella traktorilla ajoa. Meissä jokaisessa asuu pieni traktorimies?

---

Tom Coober Pedyn ympäristön maisemissa. Taustalla kauvauskeko ja toinenkin. Yhteensä näitä on 4 miljoonaa! Alla moottoripyörä Executorsin pojat 'kypäräkaljalla'… Markku, Esko ja Tom ipadittävät etualalla. Hannu ipadittää taustalla. Leevi ja Pekka iphonetavat… ja nämä kaikki NokiaLandiasta :]




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti