perjantai 17. helmikuuta 2012

Päivä 13 | Port Fairy - Melbourne


Tänään ensimmäinen aamu kun taivas ei ollut sininen. Olemme tässä kohtaa jo toipuneet siitä henkisesti ja päässeet Port Fairyn satamaan aamukuville. Hannu bongasi vesiletkun ja FatBoysta tuli putsis kliin. 

Aamukurvaus Port Fairyn vanhaan satamaan, jossa totean että kamera jäi hotellille. Pojat jäävät kuvaamaan satamaa ja toisiaan singahtaessani takaisin hotellille. Mukava että emme ehtineet ajaa 100km, ainoastaan 1km ja sekin vajaa ja Pekka sai pitää oman kameransa. Meillä tapana laittaa kämppiksen piikkiin jos jotakin unohtuu.
Port Fairystä nokat kohti Great Ocean Roadia, joka odottaa meitä reilun sadan kilometrin päässä ja on edelleen upea ellei pahuksen upea. Australiasta ei upeampaa tietä löydy. Seitsemän sillan tie Kokkolan ja Pietarsaaren välillä ei sekään ihan samalle viivalle ylety. Ajamme Great Ocean Roadin kuka mitenkin ja tulen itse viimeisenä. Meillä treffit Torquayssa, jonka pääkadun kahvilaan kaikki osuvat Eskoa ja Seppoa lukuunottamatta. Esko ja Seppo ajavat suoraan Melbournen hotellille Eskon navigaattorin seurassa. Itse suunnistan orgaanisella navigaattorilla ja paperikartoilla. Toimii Australiassa hyvin. Tämä maa ei ole kuten Intia, jossa jokaisessa isommassa risteyksessä pitää saada ainakin kolme samaa vastausta ennen kuin arvaa mennä mihinkään suuntaan.


 Great Ocean Roadin hulppeita maisemia... alla myös hyvät maisemat. Ovat vain vähän ulkomaalaisen motoristijoukon takana.

---

Olen todennyt triljoona kertaa, että ryhmän takaa vaikea saada hyvää ajokuvaa ja totesin saman taas tänään. Minulla on parin Kiasman näyttelyn verran letkan perältä otettuja epäonnistuneita kuvia vuosien varelta. Tuo yllä nyt vähän onnistunut kuitenkin? :] ... alla Raimo, Softail ja Raimon uusi HD-look... uusi murtomaahiihdon ja moottoripyöräilyn yhdistelmäasu!? 


Pyörät tuntuvat vaihtuvan kuskien alla pitkin päivää edelleen kuten kahtena edellisenäkin päivänä. Teuvo ja Raimon bemari ovat selvästi löytäneet toisensä ja vaikuttaa myös siltä, että Raimo ja Teuvon Softail ovat löytäneet toisensa. Rocket on kiertäntyt ilmeisesti jo joka miehen alla. Leevin Swift Back herättää myös kiinnostusta. Melbourne on kohdalla 1735. Tuntia myöhemmin olemme hotellimme pihassa, jossa meitä vastassa Leevin lapsuuden ystävä Suomesta… ja Leeviä viedään… :]

 Ensimmäinen sade yllätti myös tänään. Mutta meidän kävi vanhanaikaisesti. Pari kilometriä sen jälkeen kun sadevarusteet saatu päälle, sade lakkasi. Alla sisääntulo Melbourneen. Asukkaita kaupungissä liki Suomen verran, 4,5 miljoonaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti