sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Päivä 08 | Port Augusta - Adelaide


 Maalla on mukavaa... tänään 'ruuhka-australiassa' tie jo vähän taittui mutkalle ja maisema kumpuili. Mitään varsinaista liikennettä ei kuitenkaan ollut ennen Adelaidea.


Tullessani aamulla pihalle Leevi asentaa 'easyrider' rullaa Deucen lampun yläpuolelle. Ensimmäisellä tauolla se lähtee pois. Ilmavirta pyöritti avokypärää entistä paremmin. Vähän alkaa haiskahtamaan siltä, että Leevi ei halua jatkaa Deucella ainakaan ihan väkisin Adelaidesta eteenpäin… vähän toivoin ihastumista, niin olisin saanut Adelaideen tulevan Swift Backin vai mikä se malli nyt olikaan… :) … HD'llä aivan liikaa malleja yhdestä ja samasta.

 Pikkukaupungit ovat kuin Pohjois-Amerikassa... molempien alueiden nuori valkonaamakultuuri heijastuu hyvin samannäköisenä kaupunkikuvana. Välillä pikkukaupunkien läpiajo johtaa kadonneen asvaltin jäljille.

Kun olisi vaihtanut maata, sanoi Tom ensimmäisellä tauolla. Ja vähän niin se taitaa olla. Port Augusta on vedenjakaja. Heti sen etelä-puolella alkaa kumpuileva maanviljelysalue ja tasangot katseiden toiselle puolelle ovat historiaa. Reittimme kulkee Ororoon ja BurraBurran kautta. Paikannimet ovat Australiassa monin paikoin hauskoja tai erittäin hauskoja… vähän kuin olisi itse ollut nimeämässä niitä… :)

 Niin se maailma muuttuu, ennen otettiin kesken helteisen ajopäivän kylmät kaljat. Nykyään otetaan porkkanakakut caputzinolla. Kypäräkaljat ei kuitenkaan ole vaihtuneet kello viiden teehen... eivät ainakaan vielä ... :]

Hotellilla emme ehdi olla tuntiakkaan kun Leevi hakee minut käsiinsä kuntosalilta. Dave, Leevin Electran omista on aulassa ja Swift Back on jo hotellin tallissa… Leevi on niin onnellinen… vai Leenako se siinä laulussa, jossa mennään naimisiin. Ja sopii se minullekin, että pyörämäärä on täysilukuinen vaikka ei se kuvaajankaan homma takapenkiltä mikään paha ole. 
Vielä ennen päivällistä saunaan. Sellainen ihme löytyy hotellistamme… ja vieläpä ihan normisauna, jonka voi käydä näpsäyttämässä päälle kun siltä tuntuu. Näpsäytinhän minä… ja taidan huomennakin näpsäyttää kun renkaanvaihtokuviot hoidettu. Jukan harrikka saa uuden etutassun ja Tomin bemari uuden takatassun.

Tänään katukuvaan ilmestyi myös lammas ja toinenkin. Uudessa-Seelanissa on 5 miljoonaa ihmistä ja 20 miljoonaa lammasta. Australiassa luku on noin toisin päin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti