torstai 16. helmikuuta 2012

Päivä 11 | Kangaroo Island - Viktor Harbour


 Teuvo ja kaikki muutkin raavaat motoristimme olivat Tomia ja Seppoa lukuunottamatta sulaa laardia Wildlife Parkin skippyjen edessä. Itse kunkin taskusta löytyi myös ruokintapussi... ;) ... alla nuori koala tarkkailee suomalaismotoristejä hieman epäluuloisesti... ihan suotta.

Tänään vihdoin paljon kenguruita Kangaroo Islandin Wildlife Parkissa. Tähän saakka olin ainut joka on nähnyt kaksi Ulurun ja Curtis Springsin välissä… ja kuten olettaa saattaa niin Wildlife Parkin jälkeen Skippyjä alkaa ilmestymään myös tien viereen. Esko bongaa vähän ennen paluulauttaa mantereelle 20-30 skippyn lauman!
Wildliparkissa myös kaikki muu mikä Kangaroo Islandilla vapaana kulkee. Pääsemme myös rapsuttamaan Koalia korvien takaa. Rock and roll piikkinokaasiiliä kuitenkin vaikea minkään päihittää… siltä puuttuu ainoastaan sähkökitara kaulasta… :)

 Päivän ajomaisemia Kangaroo Islandilla.

Wildlifeparkista hyljemaailmaan Admiral's Archille saaren länsipäähän… hylkeet ovat kotona. Osa 1000 päisestä koloniasta on aina. Luonnonpuiston lipunmyyjä suosittelee meille myös Snake Lagoonia ja ajammekin 10km suunta punaista hiekkatietä laguunin polun päähän, missä selviää että parkkipaikalta on itse laguunille vielä 4km suuntaansa. 

 What goes up must come down! Eli pojat Kangaroo Islandin Little Saharan dyyneillä.

Päätämme jättää Snake Lagoonin seuraavaan kertaa ja suuntaamme Saharaan. Ei nyt ihan viralliseen Saharaan mutta Kangaroo Islandin pikkusaharaan kuitenkin, joka neliökilometrin tai kahden heikkadyynikeskittymä ja kieltämättä näyttää Saharalta jos katsetta ei kohdista liikaa horisonttiin. Kipuaminen dyynin päälle ja juokseminen alas saa veret kiertämään ja satama on kohdalla, ei hetkeäkään liian myöhään mutta ajoissa. Pääsemme lauttaan.
Mantereella on jo pimeys vastassa. Emme aja pimeässä, mutta tänään on poikkeus. Perillä päivän päättärillä Viktor Harbourissa kymmenen uutisten pintaan, mikä on tässä osassa maailmaa yhtäkuin että kaikki ravintolat ovat kiinni. Hotellimme henkilökunnan tuttu pizzerian pitäjä löytyy kuitenkin langan päähän ja hetken kuluttua istun -82 mallisessa Saabissa tarjoilijan kanssa pizzanhakumatkalla kaupungin ulkopuolelle… :] 

Lampaankasvatus on Australiassa suosittua, niin myös Kangaroo Islandilla. Tämä porukka hölkkäsi meitä aamutuimaan vastaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti