tiistai 14. helmikuuta 2012

Päivä 10 | Adelaide - Kangaroo Island


 Tänään Markun FatBoy laittoi Markun polvilleen takajarrun hirtettyä kiinni. Korjaamo löytyi kuitenkin muutaman kilometrin päästä eikä sinne ollut kahden viikon jonoa... :]

Koneet käyvät 0930 ja Markun takajarru hirttää kiinni puoli tuntia myöhemmin. Vasara ja taltta avuksi ja jarrupalat irtoavat. Vasara ja taltta löytyvät paikallisen auton tavaratilasta. Puoli tuntia lisää ja kohdalle on moottoripyöräliike. Samaa Peter Stevans ketjua jossa eilen vaihdoimme renkaita… 95 paikallista dollaria myöhemmin kaikki kunnossa ja ennätämme siihen lauttaan johon meidän pitikin ennättää. 

 Moto Primero pätee Australiassa ainakin silloin kun on kyse lautalle ajosta. Seppo ja Tom ajamassa ms Kangaroo 2'lle. Ja pyörien kiinnitys tapahtuu periteisin köysin... merimiestaitoa on ja solmut pitävät.

Risteily Kangaroo Islandille kestää 45 minuuttia ja hotellilla heti kohta kolmen jälkeen. Viideltä on Kingscoten satamassa jokapäiväinen pelikaanin ruokinta. Paikallinen kalastaja on alkanut vuosien saatossa ruokkimaan pelikaaneja ja tänään ne tulevat samalle laiturille joka päivä kello viisi kuin Pavlovin koirat. Seuraa hauska puolituntinen pelikaaninruokintashowta.
Etelä-Australian pingviinit sen sijaan ovat kalassa koko Helmikuun, eli ne jäävät seuraavaan kertaan. Mutta mitä olen aina välillä ennenkin sanonut, niin aina hyvä olla jotakin seuraavan kerran varalle.

 Kangaroo Islandin ensimmäinen suora. Bemarit jonon kärjessä. Kingscotessa (alla) saimme sentään yhden kuvan ilman bemareita sotkemassa rivistöä... ;)

---

 Päivän pelikaaniruokinta käynnistymässä Kingscoten satamassa. Samat pelikaanit tulevat paikalle joka päivä samaan aikaan. Pelikaani-isäntä John, ruokkii luononvaraisia lemmikkejään 365 päivänä vuodessa.




1 kommentti:

  1. Moro!

    Yllättävästi teillä ollut pientä ja suurempaa teknistä ongelmaa. Mutta niitähän on mukava muistella vanhainkodissa. Vai mitä arvelette kumpi rules: Muistatko kun mulla kerran hirtti jarru Adelaidessa vai muistatko kun kerran mulla toimi motskasri moitteettomasti Adelaidessa.

    VastaaPoista